*

Santerin ässä Paras tapa mennä eteenpäin on iskeä läpisyöttö

Vihervassarit ovat läpeensä pahoja

  • Vihervasemmisto kehtaa vastustaa palkkojen leikkauksia.
    Vihervasemmisto kehtaa vastustaa palkkojen leikkauksia.

Vihervassarit ovat pahoja. Todetaan se heti alkuun. Seuraavaksi kerron hyviä syitä sille, miksi he ovat pahoja ja minkä takia vihervassari-sanaan yhdistyy monesti negatiivinen kaiku.

He ajavat ihmisoikeuksia ja niiden toteutumista jokaisessa yhteiskuntaluokassa.

He haluavat taloudellista tasa-arvoisuutta, eivät sosialisoida kaikkea omaisuutta tai siirtää sitä kokonaan "omistavalta luokalta" pois. Tämä on suora hyökkäys hyvätuloisia kohtaan.

He puolustavat köyhiä, jotka ovat heikoimmassa asemassa yhteiskunnassa eivätkä välttämättä pysty itse puolustamaan asemaansa tai turvaamaan taloudellista toimeentuloaan.

He puolustavat tavallista kansalaista, johon leikkaukset ovat kohdistumassa. Heidän mielestään alle 1000 euron kuukausituloilla ei voi elää. He lienevät väärässä, sillä esimerkiksi omistusasunto ei maksa kuukaudessa paljoakaan, ja omilla säästöillä voi helposti elää vaikeimman ajan yli. Lisäksi työtä on aina saatavilla, jos työtä haluaa. Oma vika, jos on pudonnut köyhyysrajan alapuolelle. Sieltähän pääsee pois, jos vain niin tahtoo.

He haluavat eläkeläisille ihmisarvoisen elämän, jossa ei tarvitse valita lääkkeiden ja ruuan ostamisen väliltä.

He ajavat jotain humanitääristä (mitä lienee?) ja haluavat auttaa ihmisiä, joilla on kova hätä, myös ulkomailta tulevia. He eivät kuitenkaan kannata rikollista maahanmuuttoa, vaan haluavat lähinnä vain auttaa pakolaisia - aivan kuten mm. Ruotsi auttoi Suomen pakolaisia toisessa maailmansodassa.

Leikkauspolitiikan sijaan he haluavat elvyttää, jotta varallisuutta saataisiin kaikkiin yhteiskuntaluokkiin ja kulutus saataisiin kasvuun, sen sijaan, että varallisuus homehtuu veroparatiiseissa tai ylisuurina summina säästötileillä. Vihervassarit puuttuisivat myös pääomatuloihin, vaikka sen verotusta kiristämällä olisi mahdollista saada vain joitain miljardeja. Tämä pääomatulon leikkaus tappaisi Suomen talouskasvun lopullisesti.

Harjoittamalla valtiollista investointipolitiikkaa, kuten tukemalla uusia rakennushankkeita tai koulutusta, vihervassarit loisivat työpaikkoja ja parempaa toimeentuloa monille. Laadukasta ja ilmaista koulutusta kannattamalle he antavat mahdollisuuden muillekin kuin jo nyt rikkaille päästä ihmisarvoiseen elämään kiinni.

Nämä kaverit kehtaavat vielä vastustaa hallituksen ajamaa leikkauspolitiikkaa, joka vie tuhansia työpaikkoja Suomesta ja lisää äärimmäistä köyhyyttä suurissa määrin.

Kyllä. Vihervassarit ovat pahoja. Heidän ajatukset ajaisivat Suomen tuhoon. Vain leikkauspolitiikka ja hyvätuloisten vapaaehtoiset talkoot voivat pelastaa maamme talouden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Meinasin lähteä luettuani, mutta oli pakko todeta vielä, että kiitos streameista! Helpanneet täällä ulkomailla asuessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ihan hyvä pakina, mutta montako vuotta olet elättänyt itsesi ihan oikealla työllä?

Janne Suuronen

Minulle olisi suuri yllätys, jos Tampereen yliopistosta löytyisi yksikin ei-vihervasemmistolainen poliittisesti kantaa ottava nuori opiskelija. On se sellainen kasvatuslaitos.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minulle olisi suuri yllätys, jos maailmasta löytyisi yksikin ihmisryhmä jolle ei Janne Suuroselle löytyisi leimakirvestä.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #7

Ja itsenäiseen ajatteluun kykenevä sekä faktat hallussa pitävä kokkari olisi myös kiva ylläri :)

http://www.tamy.fi/edustajiston-kokoonpano

No, onhan tuolla epäpoliittisten ainejärjestöjen ja vihervasemmistolaisten ryhmien lisäksi peri kokkaria ja kepulistiakin. Että sikäli en tiedä, oliko kyse pelkästä perusteettomasta leimakirveestä vai tiedosta ja sinun lisäksi typerien suosittelijoinesi tietämättömyydestä. Ainekset tuossa on kumpaan tulkintaan vain...mutta ainakin minä edellistä kommenttiani kirjoittaessani olin TAMYn edustajien poliittisesta kokoonpanosta tietoinen. Olitko sinä ?

Jarmo Skog Vastaus kommenttiin #14

Minusta fiksaatio Tampereen punaisesta yliopistosta kuulostaa lähinnä -70-luvulle henkisesti jumutuneen ihmisen ajatusmaailmalta. Epäilemättä et myöskään itse ole päivääkään siellä viettänyt joten tiedät hyvin mistä puhut.

P.S. Demarit mukaanluettuna vihervasemmistoa oli alle kolmannes edareista. Ottaen huomioon äänestäjäkunnan pitäisin sitä aika oletettavana tuloksena.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #17

"Demarit mukaanluettuna vihervasemmistoa oli alle kolmannes edareista."

Taisin mainita tuossa, että "poliittisesti kantaaottavista" opiskelijoista. Olen ja olin kyllä hyvin tietoinen myös ainejärjestöistä.

Myös Tampereen Yliopiston henkilökunnan näyttävät ulostulot ovat usemmiten vasemmistosävytteisiä.

Tässä tuorein esimerkki. Ei noita Tampereen Yliopiston professori Juha Suorannan juttuja ihan olan kohautuksella voi sivuuttaa: http://www.suomenuutiset.fi/putkonen-professori-su...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #21

"Myös Tampereen Yliopiston henkilökunnan näyttävät ulostulot ovat usemmiten vasemmistosävytteisiä."

Viitataankohan tällä esimerkiksi akatemiaprofessori Pertti Alasuutarin toivomukseen lukukausimaksuista, vaiko aikoinaan Tampereella apulaisprofessorina toimineen Matti Wibergin näkemyksiin julkisesta sektorista kansakunnan loiseläjinä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #17

Yliopistojen edustajistovaaleissa äänestysaktiivisuus on yleensä jotain 25%. Ei sen perusteella voi tehdä mitään arvioita opiskelijoiden poliittisista mielipiteistä. Kaupunkiympäristön, iän ja koulutuksen huomioiden ne enimmäkseen kallistunevat vihreiden ja kokoomuksen suuntaan.

Enemmistö opiskelijoista on ylipäätään kiinnostuneempi valmistumisesta. Edustajistovaaleissa vasurit tietysti saavat paremmin väkensä liikkeelle osin sen vuoksi, koska heitä valmistuminen ei tunnu pahemmin kiinnostavan.

(En minäkään edustajistovaaleissa pahemmin jaksanut äänestää. Edustajiston merkitys on lähinnä siinä, että muutama nuori broileri saa kivan merkinnän CV:nsä jatkoksi, eikä meikäläistä pahemmin inspiroinut subventoida moista touhua.)

Mainittakoon tässä yhteydessä, että omaan ikäluokkaani kuuluvista poliittisista vaikuttajista Tampereen yliopiston kasvatteihin lukeutuvat muun muassa tunnetut ja pahamaineiset vihervasemmistolaiset Jyrki Katainen ja Sampo Terho.

Oscari Wirola Vastaus kommenttiin #14

Janne Suuronen, minä kun juuri suosittelin Manun kommenttia, niin ilmoittaudun ihan vapaaehtoisesti typerien joukkoon, Jostain kumman syystä on tullut tehtyä opetustyötä 40 vuotta ja opiskeltukin on, mutta typeränä olen ja pysyn ;)

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #14

Luettuani kommentin 14 päätin heti liittyä kommentin 7 suosittelijoiden joukkoon.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Suurosen kriteereillä ilmeisesti Tampereen yliopiston opiskelija, kansanedustaja Tiina Elovaarakin (PS) on vihervasemmistolainen...

Oscari Wirola

Pertti hyvä, ei yhteiskunnallisen vääryyden toteamiseen tarvitse muuta kuin ympärilleen katsomista ja olevan havainnointia. Ja jo pienellä ajattelemisen harrastamisella voi tajuta parannusehdotuksia tilanteeseen.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Esim. teollisuus-, opetus- ja hoiva-ala!

Jarmo Skog Vastaus kommenttiin #11

Näillä aloilla Suomi nousuun?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kilpiäinen kyselee:

"Mitä on "oikeat" työt?"

Nykyisen hallituksen mielestä turpeennosto, biotalous, poliisin hommat, peliala ja erilaisten joutavanpäiväisten härveleiden innovointi typerissä startup-lafkoissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Väänänen,
ei se Siperia aina oikeistolaiseksikaan opeta...

Janne Suuronen

Rajataan tunnustus kuitenkin vain moniin poliittisiin näkemyksiisi.

Tuskin ihmisenä olet yhtään paha. Päinvastoin, sinusta on saanut hyvinkin positiivisen kuvan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kuka nyt uhriutuu? Melkein martyyri.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Siihen tarttuisin että toisen maailmansodan aikaiset turvapaikanhakijat suomesta ruotsiin oli 99%:sti lapsia. Nykypäivänä suomeen pyrkivät turvapaikanhakijat ovat 90%:sti 20-30 vuotiaita miehiä.

Tässä meidän "oikeistofasistiporvarinatsien" juomaleikki, etsi netistä mitä tahansa kuvia venepakolaisista ja aina kun bongaat kuvasta naisen, lapsen tai vanhuksen, ota ryyppy! ...tätä voi absolutistitkin pelata!

Muuten hyvä kirjoitus tosin!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Heikkilä luulee tietävänsä jotain:

"Siihen tarttuisin että toisen maailmansodan aikaiset turvapaikanhakijat suomesta ruotsiin oli 99%:sti lapsia."

Eivät olleet. Sotalapsia oli 70 000, mutta tämän lisäksi Suomesta lähti Ruotsiin kaikkiaan 56 000 aikuista pakolaista.

Nämä luvut kattavat siis Suomen hallituksen päätöksellä ja Ruotsin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti evakuoidut. Näiden lisäksi Ruotsiin saapui suomalaisia myös laittomasti, silloisten ruotsalaisten viranomaisarvioiden mukaan 3000-5000.

Älä väitä jotain, jos et kerran oikeasti edes tiedä, miten asiat ovat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jussi Jalonen,

Lapin sodan aikana Ruotsiin evakuoitiin 56 417 henkilöä Pohjois-Suomesta.

On ennenkuulumaton väite , että ainoastaan aikuisia ihmisiä olisi siirretty Ruotsiin turvaan saksalaisten ja suomalaisten sodankäynnin jaloista. Aikalaiskertomukset ja kuvamateriaali tuolta ajalta osoittavat, että liikkeellä oltiin myös perheittäin, lapset vanhempiensa mukana. Leirejä Ruotsissa oli kaikkiaan 600, joissa erityisongelmaksi on nimenomaan mainittu korkea lapsikuolleisuus.Ruotsissa on pystytetty jopa hautausmaille muistokiviä näiden leireillä kuolleiden suomalaislasten muistoksi.

Mihin tutkimustietoon erikoinen, melkoisella ylimielisyydellä esitetty väitteesi perustuu ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kirkkonummelaiset rouvat ovat myös kauhuissaan, mites ne nyt tuonne lintukotoon maahanmuuttajia asuttaa :)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081820198668_u...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen aina ihaillut oppineiden ihmisten sanankäyttöä. Heillä se on hallussa kuten sanotaan.
Olen törmännyt erikoiseen termiin, jähmävasemmisto ja jähmäkommunisti. Sellaisia ovat entiset vasemmistolaiset ja kommunistit jotka ovat siirtyneet kannattamaan Putinin diktatuuria. Siellähän ei työläiset juhli, riistäjillä on täysi vapaus riistää, lait ei heitä haittaa. Stalinismia tosin on toimittajien tappamiset. Kokoomushan on heidä ystäväpuolue.

Tuli tässä mieleen kun Santeri kirjoittelee vihervassareista että eikö heitä voi nykyisin jo kutsua jähmävihervasseiksi? Minä vanhana linkolalaisena syvänvihreänä viherikkönä katson että tuotannon ja luonnonvarojen tuhlaamisen lisääminen ei ole vihertävää.

Luulen että tieteen tekemisessä pitää ensimmäisenä saada käsitteet selvitettyä. Santeri on siinä päässyt hyvään alkuun.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Kyllä kaikki on tavoiteltavia ihmisarvoisia oikeuksia mitä lasketaan näiden "vihervassareiden" vioiksi tuossa blogissa. Yksi pieni ongelma kuitenkin on, voisiko joku kertoa miten niihin hyviin ja tavoiteltaviin oikeuksiin kerätään ne puuttuvat rahat. Siis miten kerätään ja mistä, eli ei ehkä, jos, mahdollisesti, tulevaisuudessa alkuisia utopioita. Jospa joku kirjoittaisi selvät sävelet mistä ne puuttuvat miljardit revitään esim. vuonna 2017 eikä mahdollisesti vuoden 2030 jälkeen.

Soininkin oli helppoa huudella oppostiosta mitä me PerusSuomalaiset tekisimme, ja näin kerätä satoa laariin. Mutta kuinka kävikään sitten kevään 2015 jälkeen, kun pitikin ruveta päättämään mitä tehdään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"He puolustavat köyhiä, jotka ovat heikoimmassa asemassa yhteiskunnassa"

Tuota en ole huomannut ellei kyseessä ole ollut homo, lesbo tai muslimi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihervassarit ovat 2010-luvun marttyyrejä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuo paikka on varattu perussuomalaisille jotka sitä huolella vaalivat.

Niko Sillanpää

Vihervassariudesta voisi jopa pitääkin, jos he pitäisivät näppinsä ihan siellä omalla lompakollaan ja paasaisivat hieman vähemmän niitä erilaisia sortoon ja uhriuteen liittyviä surusilmäisiä moraalinyyhkyjä. Ja käsittäisivät, että ihmisellä on lähtökohtainen vastuu itsestään (ja huollettavistaan), ei muilla eli "yhteiskunnalla". Jospa vasemmistolaisuus ottaisi pari askeletta takaisin työväenliikkeen ja työn suuntaan ja lakkaisi jatkuvan kitinän "oikeuksista", niin a vot.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä se on suomalainen pankkimaailmassa hääräävä kapitalisti jonka näpit toisten taskuissa on, vai mistä luulet "nalle" Walhroosin varallisuuden tulleen, työtä tekemälläkö?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Minusta on varsin huvittavaa, että pätevyyttäsi epäilevät henkilöt eivät ymmärrä edes nykykielen sarkasmia.

Toimituksen poiminnat